Media

Na mijn terugkomst in Cambodja ontmoette ik een Amerikaanse missionaire die videos maakt voor zendelingen, hij maakte ook deze video van mij, geniet ervan!

‘In Cambodja ben je meteen welkom

“Het begint raar te worden”, zegt Aline Wisse, die na tweeënhalfjaar in Cambodja, bijna drie weken in Barneveld verblijft.

‘Corona, hoge boetes en dagen zonder rijst’

Met mij persoonlijk gaat het goed, ik ben gezond en voel mij thuis in Cambodja en bij het gezin waar ik bij woon.

‘Overstromingen en een besmette president’

Hitte en “kou” wisselden elkaar af in de afgelopen maand. De meeste avonden lag ik in bed met twee ventilatoren aan, maar op sommige avonden was het mij te fris om onder een laken te slapen.

‘Mensen mijden mij vanwege corona’

Eind november is in het grootste indoorwinkelcentrum van Phnom Penh
een vrouw positief getest op het coronavirus. De regering van Cambodja heeft ingrijpende maatregelen genomen, verteld Aline Wisse,

Barneveldse krant: Torenhoge schulden en weinig coronabesmettingen

Aline Wisse verruilde begin dit jaar Barneveld voor Cambodja, waar ze kinderen uit sloppenwijken de kans wil geven op een betere toekomst. In de Barneveldse Krant
vertelt ze regelmatig over haar ervaringen in Azië. Vandaag: verhuizing nummer vier, kilo’s rijst en schulden door corona.

Barneveldse krant: ‘Kinderen vangen slangen om op te eten’

Vanuit een volgepakte bus met Cambodjanen, op mijn terugreis van een weekje ontspanning in Siem Raap begin ik aan dit artikel.

Barneveldse krant: ‘Iedereen draagt hier een mondkapje’

BARNEVELD/CAMBODJA Aline Wisse verruilde Barneveld in januari voor Cambodja, waar ze kinderen uit sloppenwijken de kans wil geven op een betere toekomst. In de Barneveldse Krant vertelt ze geregeld over haar ervaringen in Azië. ,,Er is hier veel onduidelijkheid over het coronavirus.”


Barneveldse krant: Groeten uit Cambodja: Een bijzondere bruiloft en vier borden rijst

CAMBODJA Op het moment van schrijven ben ik tien dagen in Cambodja, wat waren deze dagen fijn! Ik heb in de eerste week na aankomst kennisgemaakt met het team van HOPE ministries, de organisatie waarvoor ik hier werk. Bij sommige lezers wellicht nog bekend onder de vorige naam, ZEAL ministries.
https://barneveldsekrant.nl/hart-ziel/groeten-uit-cambodja-een-bijzondere-bruiloft-en-vier-borden-rijst-681899


Barneveldse krant: Een goede voorbereiding is het halve werk

BARNEVELD Tjonge, als je mij één jaar geleden had verteld waar ik nu zou staan, en hoe ik dat zou beleven, zou ik me er geen voorstelling bij kunnen maken. Wat is de afgelopen periode soms hectisch en emotioneel geweest. Wat moest er veel gebeuren. Niet alleen praktische dingen zoals inpaklijsten opstellen, to do lijstjes afstrepen en vergaderingen met het thuisfrontteam bijwonen, maar ook het afscheid nemen van familie, vrienden en dierbaren, de zegen van God op mijn werk ontvangen, een lied inzingen met mijn neefjes en nichtjes, etentje hier en een gesprekje daar. Stuk voor stuk dingen waar ineens veel meer tranen bij kwamen kijken dan ik van mijzelf gewend ben.

YouTube:

‘Als ik probeer de controle te houden gaat het verkeerd’

BARNEVELD Kinderen uit de sloppenwijken in Cambodja een kans geven op een betere toekomst. Dat is de missie van Aline Wisse (30) uit Barneveld. Na de zomer hoopt ze voor langere tijd naar Cambodja te vertrekken. ,,Ik voel geen angst. Ik leg alles bij God neer.”
https://barneveldsekrant.nl/lokaal/als-ik-probeer-de-controle-te-houden-gaat-het-verkeerd-603827

Dertigersportret: ‘Ik ben God dankbaar voor mijn hersenoperatie’

De dertiger van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Aline Wisse uit Barneveld. Zij kreeg op jonge leeftijd een hersenoperatie, houdt zielsveel van kinderen en vertrekt binnenkort voor onbepaalde tijd naar Cambodja.
https://www.nd.nl/nieuws/leven/dertigersportret-ik-ben-god-dankbaar-voor-mijn.3357472.lynkx

Aline in Cambodja – Getuigenis in het Mozaïek-0318 magazine