Cambodja vandaag

Sporen van gruwelijke tijden

Sporen van gruwelijke tijden zijn nog overal zichtbaar. Grafstenen tussen de hutten in de slumps, een bezoek aan de Tuol Sleng-gevangenis en de ‘Killing Fields’ waren indrukwekkende en verdrietige belevenissen voor mij, toch ben ik blij dat ik deze plekken in de afgelopen 2 jaar bezocht heb om zo dichter bij de Khmer bevolking te komen en hun te laten weten dat ik ze wil helpen hun land weer op te bouwen.

Corruptie

Corruptie is een ernstig probleem in de huidige Cambodjaanse politiek en met een gemiddeld inkomen van $300,- per jaar, blijft Cambodja een van de armste landen in de wereld.

Prostitutie en armoede

Om geld te verdienen om hun kinderen te eten te kunnen geven gaan steeds meer vrouwen de prostitutie in, vanwege de toenemende concurrentie worden vrouwen steeds wanhopiger. Ook uit andere ontwikkelingen blijkt dat de armoedebestrijding in Cambodja moeizaam verloopt. Uit onderzoek onder vrouwen die werken in de kledingindustrie, een van de succesverhalen van Cambodja, blijkt dat er ook schaduwkanten zitten aan dat ogenschijnlijke succes.