Dagelijkse ontmoetingen; lege blikjes

Ik ben een echt mensen-mens, houd van contact met anderen en ga zeer makkelijk een gesprek aan met een vreemde, net zoals veel Cambodjaanse mensen niet schuw zijn van een gesprek met een vreemde.. Regelmatig kom ik mensen tegen waarmee ik zo een uur in gesprek ben, zo ook van de week toen ik de straat waaraan ik woon uitreed. Ik zag een oudere vrouw aan de kant van de weg die ik daar wel vaker zie zoeken naar bruikbaar afval; lege blikjes en ander spul wat ijzer bevat. Ik stopte en begroette de vrouw, direct stopte ze met haar werk en gaf mij een grote glimlach en groette mij terug. We raakten aan de praat en de vrouw vertelde mij dat zij 65 jaar, weduwe en moeder van 3 kinderen is die ver bij haar vandaan wonen en haar financieel niet kunnen ondersteunen, daarom is zij genoodzaakt om lege drink blikjes te zoeken dat zij per 100 blikjes voor $1,- kan inleveren bij de ijzerhandelaar. Dagelijks ontmoet ik vrouwen zoals zij. Wat een contrast met onze AOW!