Je hoeft niet bang te zijn

Vorige week was ik bij mijn oude buurmeisje van 8 jaar. Ze vertelde mij op den duur dat zij regelmatig bang is, wanneer haar ventilator opeens uit het niets aangaat, en dat ze bang is voor geesten. Ik vroeg verder door en ze liet mij een filmpje zien dat zij gezien had, op het eerste gezicht een leuk filmpje met een vriendelijk gezicht van een jongetje die vraagt om samen te spelen, na een paar seconden veranderde zijn gezicht in een horror gezicht vol littekens en veranderde de muziek en de stem van het jongetje in spannende geluiden.

Jullie kennen dit misschien nog wel van zo’n twee jaar geleden toen het ook in Nederland een actueel onderwerp was. In Nederland wordt er door veel ouders goed in de gaten gehouden wat hun kinderen zien op het internet. Toezicht op het internetgebruik van kinderen in Cambodja, wordt op de meer geschoolde families na, echter niet gehandhaafd en kinderen hebben zo dus toegang tot de meest enge filmpjes en foto’s en raken op die manier al vroeg angstig en verhard in hun denken. 

Ik ben dankbaar dat haar moeder mij de vrijheid geeft om haar dochter te vertellen over Jezus die er ALTIJD voor haar is en dat zij niet bang hoeft te zijn want Hij beschermt haar!

Bidden jullie mee voor haar en haar ouders en broer?