Gelukkig nieuwjaar!!!

Eerdere jaren werd Khmer nieuwjaar altijd op 13, 14 en 15 april gevierd. Dit feest is één van de grootste feesten in Cambodja. Bijna alle gezinnen die familieleden in de provincie hebben wonen, bezoeken hen voor een paar dagen tot een week om samen te zijn, lekker te eten en het gezellig te hebben samen. Dit jaar echter, stak het Corona virus een stokje voor dit grote feest; het werd verschoven naar toen nog onbekende datum. Ongeveer 1 maand geleden werd deze nieuwe datum bekend gemaakt en wel 17 tot 21 augustus.

De bevolking van Cambodja heeft de traditie om ’s morgens wijwater te besprenkelen op elkaars gezichten, ’s middags op de borst en ​​’s avonds op de voeten. Tegenwoordig hebben mensen ook de gewoonte om bakken met water over hun vrienden en familieleden te gieten. Soms is dat ook gekleurd water, dit symboliseert de verschillende kleuren van het leven, die in de toekomst verborgen liggen. De traditie om anderen nat te gooien met water en vervolgens te bestuiven met babypoeder komt tegenwoordig steeds meer in opgang.