Naar de markt

Hallo beste lezer! 

Hartelijke groeten vanuit het zinderend hete Cambodja. Temperaturen van tegen de 50 graden, poeh, dat is niet niks! In het klaslokaal heb ik 4 ventilatoren die op volle kracht aan staan. De kinderen van Gon Preah doen het goed, maar ze vinden het ook vreselijk warm…

Ik merk aan mezelf dat ik mijn verwachtingen van mijzelf moet bijstellen en sommige dingen even uit moet stellen. Uitstellen is niet mijn sterkste punt. Ik handel het liefst dingen zo snel mogelijk af, maar met deze temperaturen is dat niet altijd te doen. 

Afgelopen week hadden we weer een markt bij Gon Preah en de kinderen kunnen door goed gedrag te tonen “geld” verdienen tijdens de lessen en de andere activiteiten die zij bij ons doen. Dat “geld” kunnen ze op de markt besteden.

Eens in de 3 maanden openen we een markt waar we gedoneerde kleding, schoolmaterialen en eten verkopen. Dit is een groot succes!, want de kinderen leren dat zij zich goed moeten gedragen in de klas, ze leren om te gaan met geld én ze hebben de gelegenheid om iets voor zichzelf, ouders, broers/zussen te kopen. Het interessante is dat de meeste kinderen als eerste naar de ingrediënten gaan. Daar kopen ze bijvoorbeeld een kilo zout voor hun moeder. Daarna gaan de meesten naar de schoolspullen toe, pas daarna komt het eten en als laatste de kleding…

Vanuit mijn eigen “ik cultuur” had ik een andere volgorde bedacht: eerst de kleding checken. Maar deze kinderen denken als eerste aan hun moeder, bijzonder hè?!

Nou, een nieuwe werkweek staat voor de deur. We hopen allemaal op wat (veel) regen. Een collega werd herinnerd door foto’s die duidelijk maakten dat de stad normaal gesproken in deze tijd blank staat van de regen. Nou, dat konden we ons maar moeilijk voorstellen met die brandende zon op ons gezicht…

Willen jullie bidden om regen? Op de weer-app wordt al 2 weken lang regen voorspeld, maar deze blijft nog altijd uit. Ook voor komende week is regen voorspeld, maar ik moet het nog zien…

Groeten en liefs, 

Aline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *