Rosa

Dit is Rosa, lieve, lieve Rosa….

Rosa woont in een sloppenwijk, 1 kilometer bij YWAM (waar ik werk) vandaan. Rosa’s vader is al sinds haar geboorte uit beeld en haar moeder is verslaafd aan drugs. Zij laat haar dochter regelmatig een aantal dagen achter bij haar broer, die in zijn eentje in dezelfde sloppenwijk woont. Waar Rosa’s moeder dan naartoe gaat is niet bekend, maar ik vrees het moment waarop een tweede zwangerschap zichtbaar wordt. 

De eerste keer dat ik de moeder van Rosa ontmoette, was zij onder invloed van drugs en ze brabbelde toen heel wat onverstaanbare onzin uit. Haar dochter Rosa is een rustig, in zichzelf gekeerd meisje, die alles op zich af laat komen en het liefst onzichtbaar is. Soms is ze ook verdrietig. 

God ziet haar. En ik zie haar ook. Iedere week spendeer ik zo’n drie uur met haar, waarin ik haar de liefde geef die zij verdient. 

De afgelopen twee weken zag ik dat het hard achteruit ging met Rosa en daarover lichte ik mijn leider in. Hij schakelde iemand in die connecties heeft met een hulporganisatie in Battambang en die hopelijk zullen kunnen helpen.

Willen jullie bidden voor Rosa en haar moeder? Bedankt!

Groetjes,

Aline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *