Feest en inspiratie

Op mijn verjaardag was ik bij de Canadese Marie Ens. Zij nodige mij uit voor een lunch en had een verrassingstaart voor mij gebakken! Jonge kinderen zongen mij uit volle borst toe. 

Tegen het einde van de oorlog in Cambodja, werd Marie samen met haar man geroepen om naar Cambodja te verhuizen en de mensen hier te gaan dienen. Ze werkten voor een organisatie en later zetten zij hun eigen organisatie op, met de naam: Place of Rescue. Haar man overleed, haar kinderen trouwden en verhuisden naar andere landen, maar Marie bleef in Cambodja.

Op het terrein van Place of Rescue wonen zo’n 40 kinderen en 10 baby’s, en ook een aantal oma’s met HIV/AIDS wonen daar. Het is zo bijzonder om te zien hoe Marie door vele kinderen als ‘oma’ wordt gezien.

Nieuwe baby’tjes worden meestal door hun eigen moeder gebracht. Het zijn moeders die als prostituee werken of moeders die om andere redenen geen veilig huis aan hun kind kunnen bieden.

Eerder dit jaar werd er een baby’tje gebracht die bij het grof vuil aan de kant van de weg was gevonden. Ik kon niet stoppen hem te overladen met liefde, voor hem te zingen en voor hem te bidden.

Place of Rescue heeft meerdere ‘moeders’ in dienst, die deze kinderen opvoeden als waren zij hun eigen kinderen. Ik werd overspoeld door de liefde die zo tastbaar aanwezig is op deze plek, waar zoveel kinderen een tweede kans in het leven krijgen. Wat een gezegende plek daar!

Mijn hart klopt voor kinderen als deze en ik ben dankbaar Marie Ens te kennen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *