Mijn terugkomst in Cambodja

Een hartelijke groet vanuit Cambodja! De reis hiernaartoe was zo fantastisch goed, ik heb geen seconde last gehad van een jetlag na aankomst en het was echt weer thuiskomen! God is goed! Afgelopen vrijdag bij mijn buurmeisje, Darin wezen logeren, zo fijn om weer met haar en haar moeder te zijn! 

Zondag bij een vriendin en haar kinderen wezen logeren. Voor het slapen gaan kon ik hun offerritueel aanschouwen, indrukwekkend vond ik zelf, om te zien hoe kinderen al zo jong geleerd wordt ontzag te hebben voor hun god. 

Ook aan de rivierzijde was het weer super om alle bekenden te ontmoeten, sommigen zeiden dat ze niet wisten waar ik naartoe was gegaan en dat ze zo verdrietig waren dat ik ineens weg was.

Veel mensen waren best verbaast, ze zeiden dat ze dachten dat ik niet terug zou komen en dat ik wel heel veel van hun moet houden om dat wel te doen, ja inderdaad dat doe ik ook! 

Veel Cambodjaanse kinderen worden al vanaf jongs af aan klaargemaakt voor het leven, vanaf rond een jaar of 8 worden zij geacht mee te helpen met het verdienen van geld door oud ijzer te verzamelen, online spullen te verkopen, of zoals de zoon van deze man die op 12 jarige leeftijd gestopt is met school en nu fulltime zijn ouders helpt in hun straat restaurantje. 

Helaas worden veel Cambodjaanse kinderen ook onderworpen aan de ergste vormen van kinderarbeid en aan commerciële seksuele uitbuiting.

Een op de twee kinderen heeft te maken gehad met ernstige mishandeling, een op de vier heeft te maken gehad met emotionele mishandeling en een op de twintig is seksueel misbruikt.  Veel kinderen worden verhandeld, gedwongen te werken, gescheiden van hun families en onnodig in tehuizen geplaatst.

Ik ben door God geroepen om er in Cambodja te zijn voor deze kinderen. Om Zijn liefde en hoop hier te verspreiden en Hem bekend te maken aan ieder die Hij op mijn pad brengt. 

Willen jullie bidden voor Darin en haar ouders en broer, voor mijn vriendin en haar kinderen en man en voor bescherming voor alle Cambodjaanse kinderen? 

Bedankt voor jullie meeleven! 

In God verbonden!

Liefs,

Aline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *