Tarotkaarten

Afgelopen zaterdag was ik weer bij de rivierzijde. Ik liep langs de tarotkaartlezers en ze groeten mij met een brede glimlach op hun gezicht. veel Cambodjanen komen naar deze tarotkaartlezers om antwoorden te krijgen voor beslissingen die zij moeten maken. Het was nog rustig dus ik groette één van de vrouwen en ze herkende mij en groette mij enthousiast terug en nodigde mij uit bij haar te komen zitten. 


Ze vertelde mij dat ze al 30 jaar lang tarotkaarten leest en daarmee haar inkomen verdient. Ze vertelde over haar kinderen en over haar man die haar verlaten had. Vervolgens vroeg ze mij of ik ergens in geloof, een open deur! dacht ik direct! 
Ik vertelde haar over de God die ik dien en Zijn Zoon die mij vrijgekocht heeft waardoor ik eeuwig leven mag hebben. Ze zei dat ze Jezus ook kent en dat ze ook in Hem gelooft en dat ze eigenlijk in alle goden gelooft. Heel veel Cambodjanen leven op deze manier, dit maakt het vaak erg moeilijk om verder te komen in een gesprek.

Overal waar ik ga, draag ik echter kleine hand-out boekjes bij mij met daarin de belangrijkste Bijbelverzen in het Khmer en uiteindelijk gaf ik haar zo’n boekje en ze opende het en begon hardop te lezen, ondertussen bad ik tot God: openbaar Uzelf Heer! 

Op hetzelfde moment werd de lucht zwart en stak er een wind op die haar parasol en die van anderen liet omvallen en alle kaarten van de tafel afblies. Ik hielp de vrouw haar spulletjes terug te halen en bad zachtjes verder. Zo onverwacht als dat de storm opstak, net zo onverwacht kwam de zon door en was het weer kalm. De vrouw was verbaast, waar kwam dit vandaan? Ik moedigde de vrouw aan om meer in het boekje te lezen en een andere terrotkaartlezer vroeg of zij er ook één mocht hebben, natuurlijk!