Blog: 3…., 2……, 1……., ACTIE!

De afgelopen maanden ben ik steeds meer geaccepteerd en verwelkomd in het leven van mijn badmintontegenstander en zijn vrouw en dochter.

Gisteren had ik een heel mooi gesprek met hen over de overeenkomsten en verschillen in ons geloof. We hadden het over de liefde die uitgaat van het boeddhistische geloof en hij vertelde mij over de goede daden die hij als Boeddhist moet doen, om daardoor niet terug te keren in het volgende leven als een hond, kat of erger.

Ik mocht hen vertellen over de vrijheid die ik als Christen heb dankzij het offer van Jezus aan het kruis en dat Hij ook voor hen is gestorven. Het is zo fijn om dit alles in het Khmer te kunnen doen, want hoewel hij twee talen – Chinees en Khmer – beheerst, spreekt hij geen woord Engels.

Wil je bidden voor deze man en voor zijn vrouw die al jaren het meest van haar tijd in bed ligt en soms in een rolstoel naar buiten komt. Door artritis heeft ze heel veel pijn aan haar benen.

Liefs, 

Aline