“Je hoeft niet bang te zijn”

Toen ik van de week aan het eind van de dag, eens aan de andere kant van de stad moest zijn, en het donker werd toen ik nog terug naar huis moest op mijn brommer, werd ik ineens overvallen door een angstig gevoel… Ik bedacht mij dat de familie waarbij ik woon deze week in de provincie is en dat zij mij dus niet zouden missen als mij iets zou overkomen..

Mijn buren zouden zich de volgende dag misschien afvragen waar ik zou zijn maar zouden daar onmogelijk achter kunnen komen, allerlei scenario’s gingen door mijn hoofd, wat als ik een ongeluk zou krijgen, wat als ik ontvoerd zou worden, óf wat als ik wel thuis zou komen maar wat als ik mijn huissleutels zou verliezen, wat als mijn tas gestolen zou worden, wat als…..

Toen plotseling… Speelde een liedje zich af in mijn hoofd, een liedje dat ik als kind zijnde geleerd heb, een liedje dat ik voor alle kinderen in Nederland waar ik ooit op heb gepast heb gezongen voor het slapen gaan, als zij verdrietig waren, als zij bang waren als zij moesten huilen….

Ineens werd ik omringt door rust en vrede, ik liet mijn stuur met één mijn hand even los en legde mijn hand in die van Hem die ook op dat moment, heel dichtbij mij was, het was alsof Hij bij mij achterop de brommer zat en zei: je hoeft niet bang te zijn. ❤

Groetjes Aline