Wat er allemaal kan gebeuren in één dag

Toen ik vanmorgen rustig aan opstartte en voor het huis een bakkie koffie dronk, hoorde ik door een luidspreker de alom bekende stem “meloenen, meloenen, zoete sappige meloenen, per stuk 1 dollar” (in Khmer dan hè😉) er kwam een fruit verkoopster langs. SInds een tijdje zijn straat verkopers weer toegestaan te verkopen en voor de eerste keer kocht ik fruit bij haar. 

We maakten een praatje waarna zij verder ging… ik genoot verder van mijn koffie en al snel kwamen er kinderen uit de buurt, die nu zomervakantie hebben, naar mij toe en veranderde mijn rustige start van de dag in een gezellige ochtend met drie buurt kinderen, na een hele tijd gekletst te hebben met hen, at ik een gezonde salade en sprak ik met ze af dat ik, wanneer ik klaar zou zijn met mijn bel afspraak die ik kort daarna zou hebben, weer naar buiten zou komen om tijd met hen door te brengen….

Vervolgens had ik een bel afspraak met Margriet Muurling, coach van IntoMission die mij al zo’n 5 jaar coacht en scherp houdt bij mijn werk in Cambodja. Deze gesprekken zijn altijd zo ontzettend helpend voor mij en ook toen we vanmiddag ophingen, was het alsof ik alles weer helder had: ik kan niet alles, en dat is normaal/oké, ik ben een human being, geen human doing, ik hoef niet te presteren, ik mag gewoon “zijn”.

Ik ging opnieuw naar buiten en vroeg de moeder van mijn buurmeisje waar haar dochter was maar zij lag te slapen, toen kwam mijn overbuurmeisje van 17 jaar naar mij toe en vroeg ze mij of ik tijd met haar door wilde brengen, we liepen 2 rondjes door de wijk terwijl ze mij de ins en outs van haar leven vertelde. Op een gegeven moment zei ze “ik ben altijd zo blij als ik jou zie en ik hou van je en ik hoop dat je nooit meer weg gaat hier” wauw, slik…..

Toen we thuis kwamen was mijn buurmeisje wakker en zat ze met papier en kleurpotloden op mij te wachten. Ze wilde mij graag tekenen en ik zou haar tekenen, ik was benieuwd hoe deze  tekening uit zou pakken, hoe kinderen mij zien, haar omschrijving: je bent groot en dik haha, ik denk dat ze er iets heel moois van heeft gemaakt! 

Aan het eind van de dag had ik het gevoel dat er 2 dagen voorbij waren gegaan, zoveel blijdschap en emotie op één dag…. Dagen als deze zijn zo enorm waardevol voor mij en ik voel mij altijd intens dankbaar en gelukkig wanneer ik mij besef dat kinderen ontzettend graag bij mij zijn en ik hoop en bid voor deze kinderen en hun families dat zij net zo blij zullen zijn als mijn overbuurmeisje die mij zelfs vertelde dat ze van houd en dat ze zich zullen beseffen dat de liefde die ik voor hen heb, niet alleen van mijzelf komt maar bovenal van God die zo ontzettend veel van hen houdt.