Een verdrietig geboorteverhaal – de rechten van een vrouw in Cambodja

Eind deze maand was het zusje van vrienden van mij uitgerekend van haar tweede kindje, een meisje. Ze heeft al een zoontje en na meerdere miskramen leek deze zwangerschap goed te verlopen. Afgelopen zaterdag echter, werd zij positief getest met Covid19. Zij verloor haar geur en smaak en haar tong voelde bitten, verder had zij geen ademhaling-of andere problemen maar ze werd naar het ziekenhuis gebracht waar de baby na een zwangerschap van 37 weken met een keizersnede gehaald werd. Wat er vervolgens gebeurde is hartverscheurend… De doktoren vertelden haar dat haar dochtertje het virus ook had en het niet had overleefd, dat ze vlak voor de geboorte in de buik al was overleden. De moeder was hysterisch en vroeg haar babietje te zien maar de doktoren vonden dit geen goed idee maar stemden in een foto aan haar te geven, wat vervolgens met het meisje gebeurd is, is niet duidelijk maar ik heb er zo mijn gedachten bij… Op dit moment is de moeder nog steeds in het ziekenhuis waar zij sinds de geboorte geen bezoek heeft mogen ontvangen in verband met haar positieve Covid-test, zelfs van haar eigen man en zoontje niet! Naar verwachting zal zij zo’n twee weken in het ziekenhuis moeten verblijven. Wat een intens verdrietig verhaal is dit zeg, wil je voor haar en haar man en zoontje bidden?

Groetjes Aline