Culturele gebruiken en rituelen

Een vriend van mij heeft onlangs een zoontje gekregen, hij poste deze foto op facebook. Toen ik hem feliciteerde en vroeg waar het zwarte + teken voor staat vertelde hij mij dat het een teken voor succes en geluk is. Toen andere vrienden vorig jaar een baby kregen zag ik van dichtbij hoe moeder en zoon de hele dag in gezelschap van mensen waren, een tante van de baby zorgde het grootste gedeelte van de dag voor de baby terwijl moeder aan het werk was in het restaurant dat zij met haar echtgenoot runt. Al na 3 dagen was zij daar weer aan het werk terwijl de tante en haar pasgeboren zoontje de hele dag boven waren. Zo leer ik regelmatig nieuwe dingen uit de Cambodjaanse cultuur, wat mij dichter bij de Cambodjaanse bevolking brengt, ik ben niet langer die buitenlander maar maar wordt door velen gezien als één van hen zei mijn buurvrouw van de week.

Groetjes Aline