Maandagmiddag outreach

Op maandagmiddag bezochten wij toen dat nog kon altijd gezinnen die verbonden zijn aan het project, zo ook toen we bij één van de oma’s thuis op bezoek gingen… Ik was verrast toen ik een bekend gezicht zag van een 18 jarige meid die leidster is van het project waarin ik werk, het bleek dat zij samen met haar twee broertjes bij hun oma wonen. ik had altijd al het idee dat ze niet veel en veel zorgen had maar nu begreep ik het, ze zorgt samen met haar oma voor haar twee broertjes, de ouders zijn niet meer in beeld….

Zo zijn er veel grootouders in Cambodja die voor hun kleinkinderen zorgen, soms omdat ouder(s) niet meer in leven zijn en soms omdat ouder(s) in andere steden, of zelfs in andere landen werken kinderen zien hun ouders dan 2 keer per jaar of soms nog minder.. Hoe krijgt deze oma het voor elkaar om in haar eentje op 73 jarige leeftijd voor haar 3 kleinkinderen te zorgen vroeg ik mij stilletjes af. Haar geloof in God geeft haar moed, ze genoot van de liederen die we samen zongen.