Als ik de liefde niet had….

Afgelopen week ben ik er een week tussenuit geweest. Dat had ik hard nodig kwam ik na 2 dagen niets doen achter! Ik had in Siem Reap afgesproken met een vriendin die ik tijdens mijn DTS had leren kennen en waarmee ik nog steeds in contact ben. We brachten samen het weekend door waarna ik op dinsdag en woensdag de Angkor Watt tempels bezocht en daarnaast ook gewoon even lekker niets deed… Later zal over wat ik allemaal gedaan en beleeft heb nog een artikel in de Barneveldse Krant schrijven die ook op mijn website te lezen zal zijn. Op vrijdag keerde ik terug naar Phnom Penh. Tijdens een pauze onderweg kwam ik in gesprek met een Khmer man van rond de 60 jaar, hij verteld mij vol trots over zijn vrouw en zoon en diens vrouw en kind. Na de gebruikelijke vragen waar ik vandaan kom en waarom ik in Cambodja woon, vertelde ik hem mijn verhaal, zijn reactie? Khnom srolanj neak, vertaald naar het Nederlands: ik hou van jou. Hoe bijzonder is het om in een paar minuten tijd met je levensverhaal, iemands hart aan te raken met de liefde van God?! Mijn gebed is, dat de man niet zijn bewondering voor mij zal onthouden maar nog veel meer dan dat, dat hij mijn getuigenis over mijn God zal onthouden en op zoek zal gaan!